woensdag 27 april 2011

Ritsen bij wegwerkzaamheden.

Een typisch kenmerk bij een versmalling, waar je van twee rijstroken naar één gaat, is het feit dat de rijstrook die niet hoeft in te voegen superieur lijkt te zijn aan de invoegende rijstrook. Met een beetje geluk laat men je er tussen, maar is dat niet het geval, dan moet je heel brutaal de neus van je auto voor die van de ander steken. Dit veroorzaakt onnodige ergernis, onnodig gerem en dus ook onnodige vertraging.
De wegbeheerder zou er veel verstandiger aan doen om beide rijstroken een gelijkwaardige positie te geven. Dit kun je doen door van beide rijstroken de helft weg te nemen en de twee rijstroken over te laten vloeien in een nieuwe rijstrook die in het midden van de twee samen te voegen rijstroken ligt. Op deze manier is geen van beide rijstroken superieur aan de andere en ontstaat er niet langer het bekende haantjesgedrag van mensen die tot het einde doorrijden en zich er dan tussendwingen, waardoor er onnodig geremd moet worden en dit uiteindelijk een lange file tot gevolg heeft.
Wanneer je beide partijen gelijkwaardig maakt en ook juridisch gezien de zelfde rechten geeft, krijg je volgens mij een veel vloeiender invoeg patroon. Probeer het maar eens, zou ik tegen de wegbeheerder willen zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten